18.12.13

Kuvia uusitusta Tammisaaren kirjastosta

Tammisaaren kirjaston remontti ja muutto on vihdoinkin päätöksessään ja suurin osa kaikesta tarvittavasta on oikeilla paikoillaan. Kyltit uupuvat vielä, mutta aina voi kysyä apua, mikäli ei löydä etsimäänsä. Kirjasto avattiin maanantaina 9.12, jolloin samalla rikottiin kaikkien aikojen kävijämääräennätys. Lainoja oli kolme kertaa enemmän normaalimaanantaihin verrattuna. Varsinaiset avajaiset ovat 22.1.2014, johon mennessä kylttien ja muiden yksityiskohtien pitäisi olla paikoillaan.

Tällaiselta meillä näyttää:


Alakerran aula on saanut pirteämmän ilmeen lisäksi uuden sohvan ja muita istuimia. Lehtilukusali ja näyttelytila ovat tutuilla paikoillaan.


Yläkerrassa on uusi, iloisen keltainen lainaustiski. Henkilökunnan mielestä on erityisen hyvä, että tiskiä pystyy korottamaan oman makunsa mukaan, jolloin pystyy työskentelemään halutessaan seisten. Tiskin vasemmalla puolella on lainausautomaatti ja pikahakukone.



Eri puolilla kirjastoa on istumapaikkoja, joihin voi istahtaa kirjan, lehden tai kaverin kanssa.



Väliseinät on poistettu musiikki- ja kotiseutuosastojen sekä käsikirjaston välistä. Musiikki, elokuvat ja kaunokirjallisuus ovat nyt samalla puolella. Toisella puolella suuressa salissa on tietokirjallisuus ja lainattavat aikakauslehdet. Muut lehdet löytyvät tuttuun tapaan lehtisalista.


Myös lehtien vieressä voi istua.



Lastenosastolla on kuvakirjalaatikoita, joista pienet lapset voivat etsiä kirjoja. Hyllyt on merkitty väreillä; oranssi tarkoittaa ruotsinkielisiä kirjoja, sininen suomenkielisiä ja punainen muita kieliä. Kaikenkieliset tietokirjat ovat yhteisissä hyllyissä.




Nuorten kirjojen vieressä on sohvaryhmä ja sen vieressä Torni, joka on tila mm. satutuntien ja peli-iltojen järjestämiseen. Seinällä olevat "napit" ovat istumatyynyjä, jotka kiinnittyvät seinään magneetilla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar