21.10.13

Näitä emme tule ikävöimään

Väliaikaisessa kirjastossamme Seminariehusetissa on viehätyksensä, mutta montaa asiaa ei Tammisaaren kirjaston henkilökunta tule kaipaamaan 

Lainaustiskillä ei ole paljon tilaa, kun palautuksia tulee paljon ja tiskin takana on ahdasta.

Kahvihuone on...niin, kai sen näkee?

Tältä näyttää meidän tiskaustila. Tiskikonetta tervehditään ilolla!

Ikkunoiden avaamiseen ja sulkemiseen on tarvittu vasaraa, osaa ikkunoista ei olla saatu auki. Talviaikaan ikkunoita paikattiin teipillä.

Jatkojohtoja ja töpseleitä joka paikassa. Koska talossa ei ole tarpeeksi pistokepaikkoja, on jatkojohtoja ollut pakko vetää edestakaisin ympäri lattiaa.

Kirjakärryillä on hankala liikkua johtojen ja kynnysten yli, joten sen sijaan on pakko kantaa kirjoja. Epäkäytännöllistä ja epämukavaa. Liikkuminen on tietysti hankalaa myös lastenvaunuilla tai rullatuolissa.

Jos vedenkeitin ja kahvinkeitin tai mikro ovat päällä samaan aikaan, niin sulake kärähtää. Opimme sen nopeasti.

Viimeisimpänä muttei vähimpänä: Haju. Osa henkilökuntatiloista haisee ummehtuneelle kellarille, ennen kuin sitä tuulettaa aamuisin, eikä vuoto henkilökunnan vessassa asiaa parantanut. Tiettyä ironiaa piilee siinä, että pääsyy uuden kirjaston remontoimiseen oli ilmanlaadun parantaminen. Toivottavasti se nyt toimii.

Toisin sanoen: toivomme muuttavamme toimivaan ja tilavampaan kirjastoon, jossa on tilaa kirjoille ja muulle materiaaleille, asiakkaille ja henkilökunnalle. Kunnollinen lainaustiski, näyttelyhyllyt, kokoushuone ja digitointihuone tulevat myös tarpeeseen.

Muutto tapahtuu marras-joulukuun vaihteessa, viimeistään ennen joulua kaiken pitäisi olla kunnossa uusvanhassa kirjastotalossa.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar